Dubbelmacka på Landet

Imorgon kväll (29/9) föreslår jag ett besök på Landet vid Telefonplan. Där har nämligen nystartade kassettbolaget Quaset en dubbel releasefest för Saigon och Like Rivers.

Saigon spelar avig, smutsig och catchy Pop med stort P. De har förstått det här med att poppärlor ska vara unika, att de ska skilja sig åt. Från andra, från varandra.

Jag tycker att det är nyttigt och roligt när olika discipliner och scener möts. De två band som delar bolag och kväll är t.ex. rätt olika varandra i sina uttryck. Ett annat exempel skulle kunna vara bolagsbossen tillika kontrabassisten Vilhelm Bromander själv, som har ett förflutet i diverse jazzkonstellationer och som nu bevisligen också dykt ner i kassettunderjorden med sitt Quaset.

Like Rivers, som han delar med Alexander Zethson (känd från t.ex. Je Suis!) på klaver, och Daniel Karlsson (från bl.a. fina Disco Langsam) på gitarr, elektronik och röst, bjuder på dröjande och drönande klangrika resor genom inre landskap.

Läs mer om kvällen på Landets hemsida och på Facebook.

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/72/152272/spisa.org/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273